Kese Nasıl Yapılır? Kese Yapmanın Zararları Nelerdir?


Hangimiz kese yaptırmayı sevmeyiz ki? Vücudu rahatlatan, ölü derilerin atılmasını sağlayan ve adeta masaj etkisi gösteren kese uygulamasını herkes gibi biz de çok seviyorduk... Taa ki kesenin faydalarını ve zararlarını araştırana kadar. Kese yapmak aslında sanıldığı kadar masum değilmiş. Vücuduna zarar vermeden nasıl kese yapabileceğini ve ne sıklıkla kese yapman gerektiğini anlatalım. Doğru kese yöntemini öğrendikten sonra cildinin daha sağlıklı olduğunu göreceksin. 

Kese nasıl yapılır?

Kese nasıl yapılır?

Klasik kese yöntemi sabun ve kese ikilisinden oluşuyor. Önce küvetin veya hamamın vermiş olduğu sıcak havayla cildinin rahatlamasını sağlamalısın. Cildin yumuşadıktan sonra sabunu uygulayıp kesenin sert tarafıyla derinlemesine cilt temizliğini başlatabilirsin. Buharın etkisiyle gözeneklerin açıldığı için vücudundaki yağ, kir ve ölü deriler keseyle birlikte vücuttan kolayca atılıyor. Özellikle yaz sonrası vücutta ölü deriler biriktiği için kese yaptırmaya daha çok talep oluyor. Kesenin selülit giderici etkisi olduğu da söyleniyor. Keselenmenin selülitleri azalttığını biz ne gördük, ne de duyduk! Sen de bu gibi kulaktan dolma bilgilere inanmamalısın. 

Geleneksel kese yöntemi cildimizde bir anlık temizlik ve rahatlama sağlasa da uzun vadede sonuçları bizim için zararlı olabilir. Bu yüzden düzenli kese yapmak isteyenler için öncelikle sıcak suyu ılık suyla değiştirmelerini öneririz. Ilık suyla vücuduna uygun dul jelini sürerek de kese yapabilirsin. Kesenin yumuşak tarafıyla da cildini temizlemek ve ölü derileri atmak mümkün! 

Editörün önerisi: Klasik sabunlar cildini tahriş edebilir ve kurutma eğilimi yaratabilir. Biz her banyoda La Roche Posay Effaclar Mikro Peeling Jeli kullanıyoruz. Yüz ve vücut kullanımı için uygun olan bu temizleme jeli, içindeki peeling bileşenleriyle gözeneklerini açar ve ölü derilerin temizlenmesini sağlar. Vücuttaki yoğun kusurların, hatta batıkların bile azalmasına yardımcı olan bu mikro peeling jeli sen de her yıkamada kullanabilirsin.

Kese yapmanın zararlı nelerdir?

Kese yapmak cildi kurutabilir

Kese yapmak cildi kurutabilir

Derimizin en dış tabakası bizi dış etkenlerden korumak ve cildin nem oranını dengede tutmak ile görevli. Sert bir şekilde kese yapmak, aşırı sıcak su kullanmak ve keseyle cildi derinlemesine temizlemeye çalışmak derinin en dış koruyucu tabakasına zarar verir. Bu da cildimizin daha hassas ve kurumaya eğilimli olmasına neden olabilir. 

Her banyodan sonra cildini derinlemesine nemlendirmek ve sıcak suyun etkisiyle cildin kurumasına engel olmak için CeraVe Nemlendirici Krem kullanmalısın. Cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olan CeraVe Krem, kese sonrası cildinin ihtiyacı olan nemi sağlar ve dış tabakanın kendini hızlıca yenilemesini sağlar. 3 temel seramid ve hyalüronik asit içeren CeraVe Krem, uzun süre cildinde kalarak hassaslaşan derini onarır. Bu kremi ihtiyaç duyduğun her an cildine uygulayabilirsin. 

Sık kese yapmak cildini tahriş edebilir

Sık kese yapmak cildini tahriş edebilir

Sık sık kese yapmak cildin tahriş olmasına neden olabilir. Çünkü derimizin en üst tabakası cildimizi çevresel etkenlerden korur ve zararlı maddelerin içeri girmesine engel olur. Kese yaptığımızda cildimizin en dış tabakasını tahriş edebilir ve bu deri tabakasının etkisini azaltabiliriz. 

Ne sıklıkla kese yapmalısın?: Ayda bir vücuduna kese yapabilirsin. Daha sık kese yapman gerekiyorsa cildini yoğun bir şekilde nemlendirmeli ve sıcak sudan uzak durmalısın. Kese yaptıktan sonra dışarı çıkarken mutlaka güneş kremi sürerek hassas cildini koruma altına almalısın. 

Banyoda kese keyfini SPA deneyimine dönüştürmek için Kiehl's Musk Duş Jeli'ni kullanabilirsin. Oldukça zengin bir yapısı olan bu duş jeli, birkaç damla uygulamayla bile köpük köpük etki bırakıyor. Cildini yumuşatıyor ve mis gibi kokusuyla banyonu daha keyifli bir hale getiriyor. Kiehl's duş jelini kullanmak için kese yapmayı bekleme! Günlük duşlarında da bu duş jelini kullanarak kendini ödüllendirebilirsin. Duş süngeriyle vücut temizliğini yapabilirsin. 

Yüze kese yapmak zararlı mı?

Yüze kese yapmak zararlı mı?

Vücut derisi ile yüzümüzdeki derinin inceliği aynı değil! Yüzümüz çok daha hassas ve tahrişe açık olur. Bu nedenle yüzüne kese yapmadan önce çok dikkatli olmalı ve yüz keselerini iyi araştırmalısın.

Yüze kese yapmak yerine yüz temizleme araçlarını kullanmak daha güvenli olabilir. Cildine iyi gelen yüz yıkama jelini kullanarak haftada bir veya iki kere silikonlu yüz temizleme aletlerini kullandığında cilt sağlığını koruyabilir ve yüzünün tahriş olmasını engelleyebilirsin. Kesenin sert lifleri cildinin çizilmesine ve yağ tabakasının hasar almasına yol açabilir. Yılda bir kere yüz kesesi yaptırabilirsin, daha fazlasını önermiyoruz. 

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala