Yağlı ciltler için nemlendirici seçiminde bilmen gereken püf noktalarını senin için araştırdık.
Cilt bakımı, günlük rutinlerimizin vazgeçilmez parçalarından biri. Farklı cilt tiplerine göre bakım uygulamak ise bu rutinin en mühim noktası. İşte bu yüzden yağlı cilt ve tüm diğer cilt tipleri için uzmanlar farklı bakım ürünleri kullanılması gerektiğini öneriyor. Biz de bu makalemizde yağlı cilt meselesini masaya yatıralım istedik ve yağlı ciltler için nemlendirici seçimi nasıl olmalı araştırdık. Dilersen önce yağlı cildi biraz yakından tanıyalım.
Sabahları kalktığında, yüzünün tüm bölgelerinde ama özellikle de burun ve alın bölgesi olarak adlandırdığımız T bölgesinde yağlanma ile karşılaşıyor musun? Cevabın evetse, o halde sen de yağlı bir cilde sahipsin demektir. Yağlı cilt, cildin su dengesini sağlayan sebumun fazla üretilmesi sonucu yüzün tüm bölgelerinde yağlı ve parlak bir görünümün oluştuğu cilt tipidir. Bu cildin belirgin özellikleri ise şöyledir:
Cilt yüzeyinde yoğun bir yağlanma söz konusudur.
Açık gözenek problemi görülmektedir. Bu durum ciltte siyah nokta görünümünün fazla olması anlamına gelir.
Akneye eğilim gösterir.
Makyaj ve fondöten uygulaması sonrası ciltte kusma görülür.
Yukarıdaki tüm bu özellikler aslında bize yağlı cilt bakımının oldukça hassas bir bakım olması gerektiğini söylüyor. En büyük hata ise tam olarak burada başlıyor: Yağlı cilde nemlendirici uygulamamak. Oysa ki yağlı ciltlerin de nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Ancak her nemlendirici krem, yağlı ciltlere uygun değildir. Bunun için kullanacağın nemlendiricilerin özel formüllerden oluşması gerekiyor. Şimdi gel, yağlı ciltlerin kullanabileceği nemlendiriciler nasıl olmalı buna detaylıca bakalım.
Yağlı ciltler için cilt bakımı önerilerinde uzmanların da sıklıkla dile getirdiği bir konu var ki o da ürünlerin su bazlı formüllerden oluşuyor olması. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yağlı ciltler yüzdeki sebumun fazla salgılandığı ciltlerdir. Bu nedenle yağ oranı fazla olan cilt bakım ürünleri kullanmak, bu cilt tipine sahip kişilerin yüzlerindeki yağlanmanın artması ve gözenek görünümü ile siyah noktaların belirginleşmesi anlamına gelecektir. Bu da yağlı ciltlerin istemediği görünümlerden biridir. Buradan hareketle, yağlı ciltler için nemlendirici seçimi yaparken de su bazlı ürünlerden yararlanmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Bu formüller;
Yağ oranının azlığı
Ciltte kolay emilebilmesi
Yağlı ve yapışkan his bırakmaması
nedeniyle, yağlı ciltler için mükemmel bir seçim olacaktır. Sen de yağlı cildin için nemlendirici seçerken, su bazlı formüllerin bu özelliklerini dikkate alarak bir seçim yapabilirsin.
Buzul glikoproteini ve aminoasitler ile zenginleştirilen Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free Gel Cream’i duydun mu? Yağlı ciltler için biz daha iyi bir krem tanımıyoruz! İçerisindeki buzul glikoproteini sayesinde cildin nemli kalmasını sağlayan bu su bazlı nemlendirici, gliserin içeren formülü ile de cildin üst yüzey tabakasından nemi çekip hapsediyor ve bu sayede ince çizgi görünümüne etki gösteriyor.
Biz, jel formülü ile ciltte hızla emilen bu kremi düzenli kullandığımızda, gözeneklerimizin kaybolmaya başladığını fark ettik. Üstelik cildimiz 24 saat nemli kaldı. Yağlanma ve parlama olmadan cildinin nem dengesini sağlayan bu nemlendirici önerisini sana yapmasak olmazdı. Sen de yağlı cildin için bir krem arayışındaysan, Kiehl’sın bu jel kremini mutlaka denemeni tavsiye ediyoruz.
Ürünü burada inceleyebilirsin
Yağlı ciltler için nemlendirici seçimi nasıl olmalı konusunu açıklığa kavuşturmuşken son olarak nemlendiriciler nasıl uygulanmalı konusuna da değinelim istedik. Nemlendirici uygularken;
Cildinin makyajdan ve kirden arınmış olmasına
Kremlerin üzerinde yazan miktar kadar ürünü alıp cildine sürmeye
dikkat etmelisin. Bu sayede temiz cildinde krem çok daha iyi emilirken, belirtilen miktarda ürün kullanımıyla da cildinin fazla kremi kusması engellenmiş olacak.
En özel cilt bakım sırları için bizi takip etmeye devam et! 😊
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.