Saç kıran, bize en çok sorulan konuların başında geliyor. Saç kıran tedavisi son yıllarda her ne kadar gelişse de, hala saç kıran en önemli cilt ve saç sorunlarından biri. Saç kıran hastalığına yakalananlar bunun ne kadar ciddi ve önemli bir sorun olduğunu çok iyi bilirler. Çevrende saç kıran olan varsa veya sen de bu hastalığı geçiriyorsan senin için harika bir rehber hazırladık. Saç kıran nedir? Saç kıran nasıl tedavi edilir? Bu konuyla ilgili en çok araştırılan başlıkları cildimveben editörleri ele alıyor.
Saç kıran yani tıp dilince Alopesi hastalığı, saç kaybı ile sonuçlanan bir saç hastalığı. Saç kıran hastalığı saçlarda ve sakalların içinde görülür.
Saç kıran hastalığı ile saç dökülmesini birbirine karıştırma. Saç kıran olduğunuzda bir anda saç dökülmesi yaşamaya başlarsın ve genellikle yuvarlak halkalar şeklinde saç dökülmesi görülür. Saç dökülmesi ise adım adım başlar. Seyrelme tipinde görülür ve deride yuvarlak açıklık oluşmaz.
Saç kıran olunca bütün saçlarım dökülür mü?: Saç kıran hastalarına baktığımızda sadece %5'inde saçların tamamının döküldüğü görülür. Bu hastalığı geçirenlerin %1'inde ise vücut kıllarının tamamının döküldüğü gözlemlendi.
Saç kıran vücudun bağışıklık sisteminin ortaya çıkardığı bir hastalık. Bağışıklık sistemi, vücuttaki hücreleri sanki düşman hücre olarak görmeye başlar ve onlarla savaşır. Bu durumda kıl köklerinin çevresindeki lenfosit hücreleri sitokin kimyasalı salgılar. Sitokin salgısı ise bu bölgedeki saçların dökülmesine neden olur. Böylece 'saç kıran neden olur?' sorusunu da cevaplamış olduk.
Saç kıran hastalığı üç evrede gelişir. İlk önce saçlar veya sakallar hızlıca dökülür. İkinci evrede ise, bu dökülmelerin yaşandığı halkalar genişlemeye başlar. Üçüncü ve son evredeyse saçların döküldüğü halkalarda beyaz saçlar uzamaya başlıyor. Saç kıran hastalığının bu evreleri hızlıca oluşmaz. Saçlarının tekrar uzaması aylar hatta seneler alabilir.
Saç kıran üzüntüden mi olur?: Halk arasında saç kıran hastalığının üzüntü ve stresten dolayı meydana geldiği biliniyor. Hasta olanlar incelendiğinde bazı hastaların stresli bir dönemden geçen kişilerde meydana geldiği görülür fakat bu durum her hasta için geçerli değil. Beklenmedik bir şekilde saç kıran hastalığına yakalananlar da var.
Saç kıran belirtileri görmeye başladığın anda cilt doktoruna gitmelisin. Dermotolog saç kıran tedavisi teşhisini koyduktan sonra sana saç kıran kremleri ve saç kıran ilacı önerecek.
Fakat şunu söylemekte yarar var; Saç kıranın kesin bir tedavisi bulunmuyor. Saç kıran geçiren hastaların saçları bazen kendi kendine tekrar çıkabiliyor. Hastalıktan sonra beyazlayan saçlar yeniden kendi rengini alabiliyor fakat bunlar kesin sonuçlar değil!
Unutma, saçkıran bulaşıcı bir hastalık değil, bu nedenle saç kıran olan kişilerden uzak durmana gerek yok. Ve saç kıran olduysan endişelenme, bu hastalık diğer hastalıkları tetiklemez. Sadece saç kıran olan kişilerde hastalık dolayısıyla depresyon ve stres gibi etkiler görülmüştür.
Saç dökülmesi yaşıyorsan seni Vichy Dercos Energisant Şampuan ile tanıştırmak istiyoruz. İleri ve başlangıç seviyelerindeki saç dökülmesine uygun olan bu şampuan, saç tellerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Dercos Energisant Şampuanın içeriğindeki Aminexil sayesinde saç tellerin güçlenecek ve saç dökülmesinin azaldığını fark edeceksin.
Vichy Dercos Energisant şampuandan tam verim alabilmek için Vichy Dercos Energisant Saç Kremi ile birlikte kullanmanı öneriyoruz.
Saç dökülmesi yaşayan kadın ve erkekler için saç derisi bakım kürü önerimiz olacak. İçeriğindeki madeccassoide ve amınexil sayesinde saç tellerinin güçlenmesini sağlayan La Roche Posay Kerium Anti Chute Dökülmeye Karşı Bakım Kürü'nü sana öneririz.
La Roche Posay Kerium serisi saç dökülmesi yaşayanlar için ideal! La Roche Posay saç dökülmesi önleyici Kerium serisi, saç kökünü sarmalayan kolajen kılıfın sertleşmesini engelleyici ve saç telinin saç köküne daha güçlü tutunmasını sağlayıcı etkiye sahip. 6 haftalık düzenli kullanım sonucunda saç dökülmesinin azaldığını ve saçlarının daha güçlü uzadığını fark edeceksin.
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.