Konjac Süngeri Nedir? Nasıl Kullanılır?


Uzak Doğu güzellik trendlerini yakından takip etmeyi çok seviyoruz! En son keşfimiz ise Asya'nın değerli Konjac Süngeri! Asya'da yetişen bir bitkinin köklerinden elde edilen bu güzellik buluşu suyla buluştuğunda adeta bir süngere dönüşüyor! Asyalı kadınlar Konjac süngerini peeling, gözenek temizleme ve yüz temizleme amacıyla kullanmaya başlıyor ve buradan bütün dünyaya yayılıyor. Sen de güzellik marketlerinde veya sosyal medyada konjac süngerini görmüş olabilirsin. Konjac süngeriyle ilgili merak ettiğin her şeyi bu yazıda bulabilirsin! 

Konjac süngeri nedir?

Konjac süngeri nedir?

Konjac süngeri, Asya'da yetişen konjac bitkisinin köklerinden elde ediliyor. Süngerimsi bu kökler suyla birleştiğinde genişliyor ve büyüyor. Adeta bir sünger görevi gören konjac süngeri, Asyalı kadınlar tarafından derinlemesine yüz temizleme amacıyla kullanılıyor. 

Konjac süngerinin bu kadar yayılmasının nedeni, cilde nazik davranması, çizmemesi ve doğal bir temizlik sağlaması! Hassas ciltlere de uygun olan konjac süngerini artık güzellik marketlerde bulabilirsin. Konjac süngeri yağlı ciltler arasında popüler olsa da kuru ciltlerde de derinlemesine temizlik sağlıyor. Cildi kurutmuyor ve matlaştırmıyor. Her cilt tipi için önerilen konjac süngerini sen de cilt bakımın için kullanabilirsin. 

Konjac süngeri ne işe yarar?

Konjac süngeri ne işe yarar?
  • Cildi hassas bir şekilde temizler
  • Kusursuz bir şekilde makyaj çıkarır
  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur
  • Gözenekleri temizler
  • Siyah nokta oluşumunu azaltır
  • Sivilce ve akneli ciltlerde hassas temizleme sağlar
  • Yüze ışıltı ve parlaklık kazandırır
  • Tüm vücut için kullanıma uygundur
  • Ekolojik olması sebebiyle çevre kirliliği yaratmaz

Editörün önerisi: Konjac süngerini La Roche Posay Effaclar Micro Peeling Jel ile kullandığında gözeneklerinde derinlemesine temizlik hissini fark edersin. Yağlı cilt tipine uygun olan bu peeling jel, aşırı sebumdan cildini arındırıyor ve cilt kusurlarının görünümünü azaltıyor. Konjac süngerinin hassas temizleme özelliği ve Effaclar Peeling Jel birleştiğinde cildinde derinlemesine temizlik hissini yaşayacaksın.

Konjac süngeri nasıl kullanlır?

Konjac süngeri nasıl kullanlır?

Konjac süngerini kullanmak çok basit! Süngeri ilk önce suyla ıslat ve genişlemesini sağla. Sonrasında favori temizleme jelini ıslak yüzüne uygula ve köpürt. Şimdi sırada konjac süngeriyle cildini temizlemek var! Konjac süngeriyle yüz temizlerken Asyalı kadınların taktiğini kullanmalısın. Yüzünü her zaman aşağıdan yukarı doğru temizle ve yuvarlak hareketlerle ilerle. Böylece yüzün daha dinç ve kalkık görünecek. 

Konjac süngeriyle cildini temizledikten sonra ferahlamış hissi katlamak ve cilt bakımını bir üst seviyeye katlamak için kağıt maske yapmanı tavsiye ederiz. Garnier Ampul Kağıt Maske C Vitamini Yorgunluk Karşıtı, formülündeki %1 vitamin Cg sayesinde cildine ekstra ışıltı katıyor ve daha enerjik görünmesini sağlıyor. C vitamini ve ananas özü cildini canlandırır, solgun görünümü gözle görülür şekilde azaltır. Konsantre kağıt maskeleri, konjac süngeriyle cildini temizledikten sonra haftada 2-3 kere uygulayabilirsin. 

Konjac süngeri her gün kullanılır mı?: Beyaz konjac süngeri günlük kullanımda için uygundur. Orjinal beyaz konjac süngerini özellikle akşamları yatmadan önce kullanmanı öneririz.

Konjac süngeri çeşitleri nelerdir?

Konjac süngeri çeşitleri nelerdir?

1. Siyah kömür konjac süngeri: Bambu kilinden elde edilen siyah konjac süngeri özellikle yağlı ve akneye eğilimli olan ciltler için tavsiye ediliyor. Makyaj temizlemekten ziyade siyah kömürlü konjac süngerini cildini sebumdan arındırmak için kullanmalısın. 

2. Saf konjac süngeri: Beyaz konjac süngeri %100 doğal, konjac bitkisinden elde edilir. Hassas ciltler için uygundur. Cildi derinlemesine temizlemek ve kirden arındırmak için kullanılır.

3. Kırmızı kil konjac süngeri: Fransız kırmızı kilinden elde edilen kırmızı konjac süngeri özellikle olgun ve ince kırışıkları olan ciltler için öneriliyor. Anti-aging etkisi olan kırmızı konjac süngeri cildi nemlendirme ve kan dolaşımını hızlandırma etkisi vardır. 

4. Yeşil kil konjac süngeri: Peeling etkili yeşil konjac süngeri, ölü hücreleri arındırmak ve cildi derinlemesine temizlemek için kullanılır. Konjac süngeriyle peeling yapmak istiyorsan yeşil killi süngeri kullanmalısın. 

5. Yeşil çaylı konjac süngeri: Antioksidan özellikli yeşil çay içeren konjac süngeri akneyi kontrol altına alıyor ve yüzü matlaştırıyor. Cilt kusurları olanlar için yeşil çaylı konjac süngeri tavsiye edilir. 

Konjac sünger zararlı mı?

Konjac sünger zararlı mı?

Konjac süngeri tamamen doğaldır ve kimyasal içermez. Alkali cilt bakımına uygun olan bu sünger, cilt pH ile uyumlu olduğu için her cilt tipi için öneriliyor. Fakat konjac süngeri ile cildini derinlemesine temizledikten sonra cildini nemlendirmez ve diğer cilt bakımı adımlarını yapmazsan cildinde kuruma hissedebilirsin. 

Konjac süngeriyle makyaj çıkartma veya yüz temizleme yaptıktan sonra mutlaka cildini nemlendirmelisin. L'Oréal Paris Nem Terapisi Nemlendirici, cildini hafif formülüyle nemlendiriyor ve ağırlık yapmıyor. Nem Terapisi Aloe Vera Suyu, incecik yapısı ve ferahlatıcı etkisiyle cilt bakımı sonrasında cildini yumuşacık yapar. Yüzünü konjac cilt süngeriyle temizledikten sonra nemlendirici sürerek ışıldamaya başlayabilirsin. 

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala