Vücutta Kaşıntı ve Kızarıklık Neden Olur? Tedavisi Nedir?


Vücutta kaşıntı, kızarıklık ve kabarma problemi dönemsel olarak herkeste görülebiliyor. Bu problemler kimi zaman ciddi bir soruna işaret etmekle birlikte kimi zaman hafif ve kısa süreli bir reaksiyon da olabiliyor. Bu durumda belirtileri iyi gözlemlemek ve doğru müdahalede bulunmak çok önemli. Vücutta kaşıntı, kızarıklık ve isilik gibi sorunlar neden olur ve nasıl geçer hepsini bu yazımızda anlattık!

Vücutta kaşıntı ve kızarıklık dönem dönem herkesin başına gelebilecek cilt sorunlarından biri. Vücutta kızarıklık ve sonrasında beliren kaşıntı, cildin kuruluğa karşı verdiği alarmların başında geliyor. Vücutta aniden çıkan kızarıklıklar, cilt problemlerinin çoğunlukla ilk işareti oluyor. Sağlıklı bir insan günde ortalama 100 kere kaşınıyor fakat kaşıntı ve kızarıklık bir araya geldiğinde bu çoğu zaman anormal bir durumun meydana geldiğini gösteriyor.

Eğer vücudunda kızarıklık ve kaşıntı oluşmaya başladıysa sana ilk olarak önereceğimiz şey: Sakın bu bölgeleri sert bir şekilde kaşıma! Yazının devamında “Ciltte kızarıklık nasıl geçer?” ve “Ciltte kızarıklık neden olur?” gibi soruların cevabını bulabileceksin.

Editörün Önerisi: Eğer vücudunda bu tip şikayetlerin varsa, kaşıntı için evde kendi kendine bir çözüm bulmaya çalışmak yerine ilk iş bir dermatoloğa görünmenin iyi olacağını bilmelisin.

Vücutta Kaşıntı ve Kızarıklık Neden Olur?

Vücutta kaşıntı ve kızarıklık neden olur?

Vücutta kızarıklık ve kaşıntı en yaygın olarak cilt kuruluğu sebebiyle ortaya çıkıyor. Vücuttaki kızarıklığın beraberinde gelen pullanma ve çatlama görüntüsü, cildin nemsiz kaldığının habercisi oluyor. Ciltte kızarıklık;

  • Aşırı sıcak suyla yıkanmak, 

  • Güneşte çok kalmak, 

  • Yetersiz sıvı tüketimi, 

  • Kullanılan ilaçlar ve 

  • Çevre şartları sebebiyle oluşabiliyor.

Ayrıca 40 yaşın üzerindeki kişilerde, yaşlanmayla birlikte deride kızarıklık problemi görülebiliyor. Bunun haricinde ciltte kızarıklık;

  • Egzama, 

  • Uyuz, 

  • Alerji veya 

  • Mantar hastalıklarından dolayı da meydana gelebiliyor. 

Eğer ciltte kızarıklık ve kabarma kilo kaybı, halsizlik ve kırmızı lekelerle birlikte geliyorsa mutlaka cildiye doktoruna görünmeni öneririz.

Vücutta Kaşıntı Kızarıklık Nasıl Geçer?

Vücutta kaşıntı kızarıklık nasıl geçer?

Vücuttaki kızarıklık ve kaşıntıyı tedavi etmek için cildinin nem oranını dengelemelisin. Cildini nemlendirmek için ilk olarak su içmekle işe başla. 

Kış mevsiminde cildini soğuktan koruyarak ciltte çatlama ve kuruluğun önüne geçebilirsin. Özellikle kış mevsiminde bizim de çok muzdarip olduğumuz elde kızarıklık, kolda kızarıklık ve kuruluk gibi problemleri nemlendiriciyle çözelebilirsin. Bol sıvı tüketmenin yanı sıra gün içinde en az bir kere tüm vücudunu yoğun nemlendirici vücut kremiyle nemlendirmelisin.

Editörün Önerisi: Saç derisinde kızarıklık yaşıyorsan mutlaka doktorunun önerdiği, saç derisini nemlendirecek medikal şampuan ve saç ürünleri kullanmalısın.

Yüzde Kızarıklık Neden Olur?

Yüzde kızarıklık neden olur?

Yüzde kızarıklık kuru ve hassas cilde sahip olanların en sık yaşadığı cilt problemlerinin başında geliyor. Kuru cildinin çatlayıp sertleştiği o kış günlerini hatırlamak bile istemiyorsun, değil mi? Bu kış ve bundan sonraki mevsimlerde yüzde kızarıklık ve yanma problemlerini yaşamak istemiyorsan kuruluk problemini ciddiye almalısın.

Yüzde kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı problemi yaygın olarak nemsiz kalmaktan dolayı meydana geliyor. Yüz kızarıklığı aşırı sıcak ve soğuk havaya maruz kalmaktan, makyajı doğru bir şekilde temizlememekten, yetersiz sıvı tüketiminden ve yanlış beslenme alışkanlıklarından dolayı oluşabiliyor. Yüzde kaşıntı kızarıklık kabarmayı bir haftadan uzun bir süre içinde kontrol altına alamazsan mutlaka dermatoloğa başvurmanı öneriyoruz.

Yüz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Yüz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Editörün Önerisi: Geldik konunun en önemli sorusuna: Kızarıklık nasıl geçer? Yüzde kızarıklık ve kaşıntı için sana harika ürün önerilerimiz olacak. Hassas ve toleranssız ciltler için La Roche Posay Toleriane serisi ile tanışmanı öneririz. Sabahları uyandığında ilk olarak La Roche Posay Toleriane Caring Wash ile yüzünü yıkadığında kaşıntı ve kuruluk hissinin hafiflediğini göreceksin. Cildinde kuruluk hissi yaratmadan hem makyajını çıkarabilir hem de sabahları ferah bir hisle güne başlayabilirsin. Yüz kızarıklığına ne iyi gelir sorusuna yanıtlarımız elbette bitmedi!

Yüzde, özellikle yanaklarda kızarıklık problemi yaşayanlar için bizim önerimiz La Roche Posay Toleriane Sensitive Nemlendirici Krem. Gliserin içerikli bu nemlendirici krem sayesinde cildinde 48 saat boyunca kuruluk hissi duymayacaksın. Bebekler için de kullanıma uygun olan bu nemlendirici krem, cildinde alerjik reaksiyona neden olmadan yüzündeki kızarıklığı yumuşatacak. Yüzdeki kızarıklığın nasıl geçtiğini artık biliyorsun. Yüz kızarıklığına kesin çözüm arayanlar La Roche Posay Toleriane serisindeki cilt tipine en uygun nemlendirici ve temizleyici ürünü kullanmaya başlayarak yüz kızarıklığı ve kuruluğuna veda edebilir.

Vücutta Kaşıntı ve Kızarıklığa Yol Açan İsilik Nedir?

Vücutta Kaşıntı ve Kızarıklığa Yol Açan İsilik Nedir?

İsilik ciltte kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı gibi problemlerle birlikte görülen bir cilt rahatsızlığı. Halk arasında “deri döküntüsü/isilik döküntüsü” olarak da bilinen bu problem hem yetişkinlerde hem de bebeklerde görülebiliyor.

İsilik Neden Olur?

İsilik Neden Olur?

İsilik neden olur sorusunun cevabını genellikle ter bezlerinde meydana gelen tıkanmalar ve/veya iltihaplanmalar oluşturuyor. Tıkanan ya da iltihaplanan ter bezleri sebebiyle ter normal şekilde dışarı atılamıyor ve derinin altında birikiyor. Bu da isilik nasıl olur sorusuna yanıt oluyor. Biriken ter ciltte çeşitli reaksiyonlar meydana getiriyor. Tabii farklı isilik nedenleri de bulunuyor. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Cildin birbirine değen noktalarında terleme sonucu

  • Bakteriyel enfeksiyonlar

  • Polyester gibi cildin nefes almasını engelleyen kumaşlar, sıkı kıyafetler

  • Egzama gibi farklı cilt sorunları

İsilik belirtilerini diğer cilt rahatsızlıklarının belirtilerinden ayırmak için bir hayli dikkatli davranmak gerekiyor. Bunun için isilik nasıl görünür bilmek büyük önem arz ediyor. İsilik cilt üzerinde kırmızı, kaşıntılı, pullu, kuru, lekeli, şerit halinde veya kabarcık şeklinde görülüyor. Normal bir kızarıklığa göre daha ciddi görünen isiliği fark edince hemen bir dermatoloğa başvurmakta fayda bulunuyor.

İsilik Nasıl Geçer?

İsilik Nasıl Geçer?

İsilik, doktor tarafından reçete edilen isilik kremleriyle çoğunlukla birkaç gün içinde geçiyor. Tabii bu sürenin ne kadar olacağı isiliğin ne derecede olduğuna bağlı. Vücudun farklı bölümlerine yayılmış, enfekte görünen deri döküntüleri için doktorlar reçeteli ilaçlar yazabiliyor. 

Kendi kararınla herhangi bir ilaç kullanmaya başlamaman ve bu konuda mutlaka doktorunun onayını alman gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bunun yanı sıra deri döküntün hafifse ve isiliğe ne iyi gelir diye soruyorsan, çeşitli mecralarda şu yöntemlerin de bu soruna iyi gelebileceği paylaşılıyor:

  • Temiz bir bezi soğuk suyla ıslatarak isilik olan bölgeye koymak

  • İçeriği doğru şekilde geliştirilmiş aleo vera’lı bir krem kullanmak

  • Doktor onayıyla epsom tuzu doldurulmuş küvette bir süre beklemek

Vücutta kaşıntı ve kızarıklık problemleri isilik veya egzama gibi çeşitli nedenlerle meydana gelebiliyor ancak gördüğün üzere çözümsüz değil. Cildine ve ruhuna iyi bakmayı hiçbir zaman ihmal etme!

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala