Vücutta kaşıntı ve kızarıklık dönem dönem herkesin başına gelebilecek cilt sorunlarından biridir. Vücutta kızarıklık ve sonrasında beliren kaşıntı, cildin kuruluğa karşı verdiği alarmların başında gelir.
Vücutta aniden çıkan kızarıklıklar, cilt problemlerinin ilk işaretidir. Sağlıklı bir insan günde ortalama 100 kere kaşınır fakat kaşıntı ve kızarıklık bir araya geldiğinde bu anormal bir durumun meydana geldiğini gösterir. Eğer vücudunda kızarıklık ve kaşıntı oluşmaya başladıysa sana ilk olarak önereceğimiz şey: sakın bu bölgeleri sert bir şekilde kaşıma! Yazının devamında ‘ciltte kızarıklık nasıl geçer?’ ve ‘neden olur?’ gibi soruların cevabını bulabileceksin.
Editörün Önerisi: Eğer vücudunda bu tip şikayetlerin varsa, evde kendi kendine bir çözüm bulmaya çalışmak yerine ilk iş bir dermatologa görünmenin iyi olacağını bilmelisin.
Vücutta kızarıklık ve kaşıntı en yaygın olarak cilt kuruluğu sebebiyle ortaya çıkar. Vücuttaki kızarıklık ve beraberinde gelen pullanma ve çatlama görüntüsü, cildin nemsiz kaldığının habercisidir. Ciltte kızarıklık oluşması aşırı sıcak suyla yıkanmak, güneşte çok kalmak, yetersiz sıvı tüketimi, kullanılan ilaçlar ve çevre şartları sebebiyle oluşabilir.
40 yaşının üzerindeki kişilerde, yaşlanmayla birlikte deride kızarıklık problemi görülebilir. Ciltte kızarıklık, egzama, uyuz, alerji veya mantar hastalıklarından dolayı da meydana gelebilir. Eğer ciltte kızarıklık ve kabarma, kilo kaybı, halsizlik, kırmızı lekeler ile birlikte geliyorsa mutlaka cildiye doktoruna görünmeni öneririz.
Vücuttaki kızarıklık ve kaşıntıyı tedavi etmek için cildinin nem oranını dengelemelisin. Cildini nemlendirmek için ilk olarak su içmekle işe başla.
Kış mevsiminde cildini soğuktan koruyarak, kuruluk ve ciltte çatlamanın önüne geçebilirsin. Özellikle kış mevsiminde bizim de çok müzdarip olduğumuz elde kızarıklık, kolda kızarıklık ve kuruluk gibi problemleri nemlendirici ile çözelebilirsin. Bol sıvı tüketmenin yanında, gün içinde en az bir kere tüm vücudunu yoğun nemlendirici vücut kremi ile nemlendir.
Editörün önerisi: Saç derisinde kızarıklık yaşıyorsan mutlaka doktorunun öneridiği saç derisini nemlendirecek medikal şampuan ve saç ürünlerini kullanmalısın.
Yüzde kızarıklık kuru ve hassas cilde sahip olanların en sık yaşadığı cilt problemlerinin başında geliyor. Kuru cildinin çatlayıp, sertleştiği o kış günlerini hatırlamak istemiyorsun, değil mi? Bu kış ve bundan sonraki mevsimlerde yüzde kızarıklık ve yanma problemlerini yaşamak istemiyorsan kuruluk problemini ciddiye almalısın.
Yüzde kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı problemi yaygın olarak nemsiz kalmaktan dolayı meydana gelir. Yüz kızarıklığı, aşırı sıcak ve soğuk havaya maruz kalmaktan, makyajını doğru bir şekilde temizlememekten, yetersiz sıvı tüketiminden ve yanlış beslenme alışkanlıklarından dolayı oluşabilir. Yüzde kaşıntı kızarıklık kabarmayı bir haftadan uzun bir süre içinde kontrol altına alamazsan mutlaka dermotoloğa başvurmanı öneriyoruz.
Geldik konunun en önemli sorusuna ‘kızarıklık nasıl geçer?’ Yüzde kızarıklık ve kaşıntı için sana harika ürün önerilerimiz olacak. Hassas ve toleranssız ciltler için La Roche Posay Toleriane serisi ile tanışmanı öneririz. Sabahları uyandığında ilk olarak La Roche Posay Toleriane Caring Wash ile yüzünü yıkadığında, kaşıntı ve kuruluk hissinin hafiflediğini göreceksin. Cildinde kuruluk hissi yaratmadan hem makyajını çıkarabilir, hem de sabahları fresh bir hisle güne başlayabilirsin.
Yüz kızarıklığına ne iyi gelir? Yüzde, özellikle yanaklarda kızarıklık problemi yaşayanlar için bizim önerimiz La Roche Posay Toleriane Sensitive nemlendirici krem. Gliserin içerikli bu nemlendirici krem sayesinde cildinde 48 saat boyunca kuruluk hissi duymayacaksın. Bebekler için de kullanıma uygun olan bu nemlendirici krem, cildinde alerjik reaksiyona neden olmadan yüzündeki kızarıklığı yumuşatacak. Yüzdeki kızarıklığın nasıl geçtiğini artık biliyorsun. Yüz kızarıklığına kesin çözüm arayanlar La Roche Posay Toleriane serisindeki cilt tipine en uygun nemlendirici ve temizleyici ürünü kullanmaya başlayarak yüz kızarıklığı ve kuruluğuna veda edebilir.
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.