Sakal Kıran Nedir ve Nasıl Geçer?


Erkeklerin yüzlerinde en değer verdiği bölgelerin başında sakalları geliyor. Güzel, bakımlı ve karizmatik sakal görünümü için ne kadar uğraş verdiğini tahmin edebiliyoruz. Özellikle sakal kıran gibi cilt sorunları, sakalların havalı görünümünü alt üst edebiliyor.

Peki, sakal kıran neden olur ve sakal kıran tedavisi nedir? Sakal kıran rahatsızlığının nasıl geçtiğini anlatıyoruz. Makalemizde sakal kırana iyi gelen yöntemleri ve sakal kıranı tedavi detaylarını bulabilirsin.

Sakal kıran nedir?

Sakal kıran nedir?

Sakal kıran, genellikle genç erkeklerde görülen bir yüzde tüy dökülmesi sorunudur. Sakal kıran yani alopesi barbae hastalığı yüzde sakal, saç ve bıyık dökülmesine yol açar. Sakal kıranlar yüzde para şeklinde yuvarlak bir dökülme şeklinde olur ve zamanla büyüyebilir. Sakal kıran tedavisiyle bu bölgeyi onarmak ve yeniden sakal çıkmasını sağlamak mümkündür.

Sakal kıran belirtileri nelerdir?

Sakal kıran belirtileri nelerdir?

Sakal kıranlar yüzde tüy dökülmesiyle ortaya çıkarlar. Eğer sabahları uyandığında yastıkta sık sık sakal ve bıyık tüyleri görüyorsan sen de sakal kıran belirtilerini araştırmaya başlayabilirsin.

Sakal kıran hastalığı her cilt tipinde meydana gelebiliyor. Sakal kıran ilk olarak nokta şeklinde açılmaya sebep olur ve zamanla bu daire genişleyebilir. Genellikle sakal kıranlar kaşıntıya veya tahrişe neden olmazlar.

Sakal kıran sadece yüzde olmayabilir. Vücudun diğer bölgelerinde veya kadınlarda da alopesi barbae hastalığı görülebilir. Eğer cildinde bölgesel olarak tüy dökülmesi sorunu yaşıyorsan mutlaka bir dermatoloğa giderek sakal kıran tedavisine başlamalısın.

Sakal kıran neden olur?: Sakal kıran hastalığının neden olduğu tam olarak bilinmiyor. Fakat sakal kıran sebeplerinin başında bağışıklık düşmesi, alerjik rahatsızlıklar ve vitamin, mineral eksikliği olduğu söylenir.

Sakal kıran tedavisi nasıl olur?

Sakal kıran tedavisi nasıl olur?

Sakal kıran geçirenlerin en çok sorduğu sorulardan biri ‘Sakal kırana ne iyi gelir?’ Sakal kıran geçirenler mutlaka doktor takibinde sakal kıran tedavisine başlamalılar. Sakal kıran olanlar için genellikle topikal kremler verilerek bu bölgeye sürülmesi isteniyor. Sorunlu bölgeye sürülen bu kremleri sakal kıranın ilerlemesini durdurabiliyor ve yeni tüylerin çıkmasına destek oluyor.

Eğer cildinde yoğun bir sakal dökülmesi yaşanıyorsa ilaç da tavsiye edilebilir. Doktor gözetiminde ilaçlar kullanılarak yoğun sakal dökülmesinin durması ve sakalların yeniden çıkması amaçlanıyor.

Sakal kıran nasıl geçer? Sakal kıran tedavisi alırken aynı zamanda beslenmene dikkat ederek bağışıklığın artmasını sağlayabilirsin. Vitamin takviyeleri kullanmak, bol su tüketmek ve yeşil sebzeler yemek vücut direncinin artmasına yardımcı olur.

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?