Kışın cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Kış aylarında kuru cilt bakımı hakkında bilmen gereken her şeyi bir araya getirdik!
Kuru cilt; normal, karma ve yağlı cilt tiplerine nazaran daha fazla nem kaybediyor. Özellikle havanın iyice soğuduğu ve nem kaybının arttığı kış aylarında ekstra önlemler alarak cildin korunması gerekiyor. Fakat biz bu kez; “Kışın kuru ciltler için ne yapılmalı?” sorusunu değil, “Ne yapılmamalı?” sorusunu yanıtlayacağız. Ama önce, konumuzun ana hatlarını oluşturan “Kuru cilt neden olur?” ve “Kış cildi nasıl etkiler?” gibi soruların yanıtını verelim istiyoruz.
Sağlıklı bir cilt, yüzde 10 ila 20 arasında nem tutma kapasitesine sahip. Ciltteki nem oranı yüzde 10’un altına düştüğünde ise cilt kuruluğu meydana geliyor. Cilt kuruluğu, derinin en üst katmanında pullanma, kaşıntı ve kızarıklıkla beraber görülüyor. Bu durum genellikle; yetersiz su tüketimi, deri hastalıkları, havadaki nem oranının düşük olması, ısınma şekli, ilaç kullanımı, aşırı sıcak hava/su veya kimyasal maddelerden dolayı oluşsa da farklı bir sağlık sorunundan da kaynaklanabiliyor.
Yukarıda cildin kuruma sebepleri arasında yer alan havadaki düşük nem oranı, kuruluğun başlıca sebebini oluşturuyor. Aşırı soğuktan sıcak ortama geçiş, cildin nem kaybını artıran bir diğer etkeni oluşturuyor. Kapalı ortamlarda uzun saatlerin geçirilmesi de cildin kurumasını hızlandırıyor. Ayrıca kış mevsiminde su ihtiyacının azalması, sıvı tüketim sıklığını düşürüyor. Bu durum da cildin kurumasındaki bir diğer faktörü oluşturuyor.
Kuru cilt tipine sahip biri olarak kış mevsimi, senin için bakım ve koruma mevsimi demek. Bu nedenle cildinin hiçbir noktasını es geçmemen gerekiyor. Ellerini, vücudunu, yüzünü ve dudaklarını her zaman kuru ciltler için günlük cilt bakımı ürünleriyle beslediğini ve koruduğunu zaten biliyoruz. Ancak yaptığın bazı hatalar ve ihmaller, cildinin çok daha fazla kurumasına neden oluyor. Öyleyse bunların ne olduğuna bir bakalım:
Cilt her gün neredeyse yarım litre kadar su kaybediyor. Hele bir de kış aylarında cildin kuruması çok daha hızlı gerçekleşiyor. Cildinin kaybettiği nemi yerine koymak ve uzun süre nemli kalmasını sağlamak için La Roche Posay Toleriane Sensitive Cream kullanmanı tavsiye ederiz. Cildi kış soğuklarından koruyan, yatıştıran ve nemlendiren bu nemlendirici, hassas cilt bariyerini onararak kış boyunca cilt güzelliğini koruyacak. Formülündeki gliserin sayesinde cildi 48 saat boyunca nemlendiren Toleriane Sensitive Cream, kuruluk kaynaklı hassasiyeti ve kızarıklık görünümünü kontrol altına alıyor. Eğer sen de bizim gibi kış aylarında kızarık ve kuru yanaklardan şikayetçiysen Toleriane krem tam sana göre!
Ürünü burada inceleyebilirsin
Yaz kış demeden kullanacağın bir güneş kremi arıyorsan sana La Roche Posay Anthelious UVmune Fluid SPF50+ güneş kremini öneririz. İncecik formülü ile ciltte hafif bir his yaratan bu güneş kremi yüzde beyaz leke bırakmıyor ve hızlı bir şekilde emiliyor. Şeffaf yapısı ile yüksek koruma sağlıyor, cildi kış aylarında güneşin zararlı etkilerinden koruyor ve formülündeki gliserin sayesinde cildi nemlendiriyor.
Ürünü burada inceleyebilirsin
Alkol, cildi kurutucu etkisinden dolayı yağlı ciltler için bile önerilmezken bir de sen düşün! Kuru cilt tiplerine özel geliştirilmiş bakım ürünlerini seçtiğini bildiğimizden, alkol içeren ürünlerden uzak durman gerektiğini hatırlatmaya gerek dahi duymuyoruz. Ancak parfümün cildinle koku olarak ne kadar uyumlu olursa olsun, onu doğrudan deriye uygulamak yerine giysilerine sıkmanı tavsiye ediyoruz. Böylece cildinde neden oluştuğunu bile anlamadığın kurulukları da hem çözmüş hem de önlemiş olursun.
Kış, soğuk suyla da birleşince iyice çekilmez oluyor değil mi? Bu nedenle banyo, duş, el ve yüz temizliğinde bol bol sıcak suyla yıkanarak hem kışı bir nebze olsun unutuyor hem de keyif yaşıyorsun. Peki ya sonrasında ne oluyor? Halihazırda kuruyan cildin, sıcak suyun etkisiyle daha da nemsiz kalıyor. İnan, soğuğa yakın ılık su da cilt için oldukça keyifli! Tabii hemen sonrasında nemlendiricini eksik etmemek kaydıyla…
Editörün önerisi: Kış aylarında cildini kurutmadan yıkamak için La Roche Posay Toleriane Caring Wash yüz yıkama jelini kullanmanı öneriyoruz. Cilt ve makyaj temizliği sağlarken aynı zamanda da cildi nemlendiren bu yüz yıkama jeli, kış soğuklarına rağmen yanaklarında gergin bir his bırakmıyor. Gün içinde gözeneklerine biriken yağ ve kiri temizleyen bu jeli sabah ve akşam kullanmanı öneririz.
Vücudun ve yüzün bir yana, ellerini dahi sabunla yıkamaman gereken bir dönemden geçiyorsun. Unutma, dışarıdaki her şey cildini kurutmak için adeta pusuda! İçerdiği ekstra köpüren ajanlarla cildindeki tüm yağı ve nemi söküp atan sabunlar ise onların müttefiki. Ve kışın cildin için gliserin katkılı, yağ veya süt formundaki temizleyicileri kullanmak, bu savaşta sana avantaj sağlayacak.
Kuruyan ve hassaslaşan cildini onarmak için La Roche Posay Lipikar Baume AP+M nemlendiriciyi kullanabilirsin. Formülündeki niasinamid sayesinde kuruluk kaynaklı kaşıntı hissini kontrol altına alıyor ve cildin lipit tabakasını onarıyor. Ayrıca Shea yağı sayesinde cilde yoğun nem kazandırır ve hidrolipidik tabakasını yenileyebilmesine destek olur. Yaz kış kullanabileceğin bu ürün sayesinde sabun gibi cildi kurutan bakım ürünlerinden kendini korumuş olacaksın.
Kış aylarında cildin için yapabileceğin en iyi şeylerden biri ise gece cilt bakımına ağırlık vermek. Cildin onarıma en açık olduğu ve yenilenme hızının arttığı gece saatleri için iyi bir gece serumu kullanabilirsin. Bu sayede ise cildini serbest radikallere karşı koruyarak, sabahları daha canlı, aydınlık, parlak, genç ve sıkı bir görünümle uyanabilirsin.
Cildinin yenilenmesini sağlayan gece serumu önerimiz ise L'Oréal Paris Midnight Serum, antioksidan kompleks içeren formülü ile cildi anında nemlendiriyor, dinlenmiş bir görünümle uyanmanı sağlıyor. Düzenli olarak kullanıldığında ise 1 haftada daha genç, ışıltılı ve parlak bir cilt görünümü sağlarken, 4 haftada ise kırışıklık görünümünün azalmasına ve cildin daha sıkı görünmesine yardımcı oluyor.
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.