Kükürtlü sabun ne işe yarar? Kükürt sabunu ne için kullanılır? Kükürt sabunu özellikleri nelerdir? Hepsi ve daha fazlası yazımızın devamında!
Cilt bakım ürünlerinde doğal bileşenlerin etkisi gün geçtikçe popülerleşiyor. Kullandığımız ürünlerde doğal içeriklerin olmasına daha çok dikkat ediyor ya da direkt doğal olanına yöneliyoruz. İşte onlardan bir de kükürt sabunu. Cilt için son derece faydalı olduğu söylenen kükürt sabununu derinlemesine inceleyelim dedik. Kükürt sabunu nedir, ne işe yarar, cilde faydaları neler? Hepsini masaya yatırdık. Bakalım, sen de bu sabunu sevecek ve cildin için faydalı bulacak mısın? 😊
Kükürt sabunu, doğada saf halde bulunan ve sarı rengiyle ön plana çıkan kükürt elementinin, sabun olarak formüle edilmesiyle elde edilen bir sabun çeşididir. Kozmetik ve güzellik sektöründe cilde faydaları ile bilinen kükürt sabunu, antibakteriyal özelliğe sahiptir. Bu sayede pek çok cilt rahatsızlığının giderilmesinde aktif olarak rol oynadığı bilinmektedir.
Bu sabunun en temel özelliğini, diğer sabunlara nazaran daha az köpürmesi oluşturuyor. Bunun yanında kükürt sabununun bilinen diğer özellikleri ise şöyle;
Sabun olarak hem cilt hem de saç için kullanılabiliyor.
Suda köpürtülüp direkt yüze masaj yapılarak kullanıldığında peeling özelliği kazanıyor
Yapısı gereği nemli bir sabun olmaması nedeniyle kullanım sonrası ciltte kuruluğa neden olabiliyor.
Şimdi gelelim bu sabunun faydalı işlevlerine…
Doğadan faydalanmayı bilen biz insanoğlu, kükürt elementinin de pek çok faydasını keşfetmiş ve kullanmayı tercih etmiştir. Kükürt sabununun kullanıldığı alanları şöyle sıralayabiliriz;
Akne, yanık ve leke gibi pek çok cilt sorununun giderilmesinde kullanılıyor.
Saçlara da çok faydalı olduğu bilinen kükürt sabunu, kepek ve saç dökülmesi gibi saç problemlerinin giderilmesini sağlıyor.
Vücutta yer alan kaşıntılara iyi geliyor.
Düzenli kullanımı, fazla terlemeye karşı etki göstererek terin kontrol altına alınmasında etkili.
Yani kükürt sabunu son derece şifalı bir sabun çeşidi. Pek çok rahatsızlığın giderilmesinde de aktif rol oynuyor. Gel bir de kükürt sabununun cilde faydalarına bir göz atalım. 😊
Doğal kükürt sabunu, cilt problemlerinin giderilmesinde aktif bir role sahip. Kükürt sabununun cildine sunacağı faydaları ise aşağıda bulabilirsin;
Kükürt sabununun en bilinen faydalarından biri de ciltteki akne / sivilceler üzerinde etkili olması. Çünkü kükürt, ciltteki fazla yağın emilmesine yardımcı olan bir madde. Bu sayede sebum dengesi sağlayan kükürt sabununun, yağlanma problemini azaltacağı için akneli görünümün azalmasına ve oluşumlarının engellenmesine yardımcı olacağı düşünülüyor.
Akneye eğilim gösterebilen, hassas cildin için bir ürün arayışındaysan kükürt sabunu yerine La Roche Posay Effeclar Serum’u tercih edebilirsin. Kükürt sabununu kontrolsüz bir şekilde kullandığında, cildinin fazla kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilirsin.
Siyah nokta, lekeler ve cilt kusurlarını hedef alarak formülünü niacinamide ile zenginleştiren Effaclar Serum, peeling etkisi sayesinde cildin görünümünü yeniliyor. Tıkanmış gözenekleri fazla sebumdan arındırması ile cildin pürüzsüz olmasını sağlayan bu serumu çok severek kullanıyoruz.
Cilt tarafından hızlı emilmesi, ardında yağlı bir his bırakmaması gibi özellikleri ise bizce kesinlikle çok büyük bir artı. Etkisinden maksimum seviyede yararlanmak üzere temizlenmiş cildimize uyguladığımız serumu, genelde akşamları yatmadan evvel kullanmayı tercih ediyoruz. Bu sayede sabahları daha güzel bir ciltle uyanmanın önünü açmış oluyoruz.
Ürünü burada inceleyebilirsin
Yukarıda bu maddeden kısaca bahsetmiştik; Kükürt sabunu, yapısı gereği cildi kurutma özelliğine sahiptir. Bu nedenle, ciltteki fazla sebumun kontrol altına alınmasını ve cildin daha mat bir görünüme kavuşmasını sağlar.
Buraya dikkat! Kuru bir cilde sahipsen, kükürt sabununu kullanmamalısın. Aksi halde cildindeki kuruluk seviyesi çok daha fazla artacak ve pul pul dökülmeler baş gösterecektir. Ayrıca kükürt sabunu kullanımı sonrası, cildin yağlı da olsa nemlendirmeyi unutmamalısın.
Kükürt sabununun bir diğer faydası, ciltte görülen seboreik dermatiti hafifletmesidir. Kaşıntılı, kızarık ve döküntülü bir görünüme neden olan bu rahatsızlığın etmeni, ciltte yer alan mantarlardır. Kükürt sabununun ise bu mantarların azalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Ancak, kullanmadan evvel doktora danışılmalı ve doktor kontrolünde kullanılması önem arz etmektedir.
Son olarak bu sabun, aynı zamanda peeling etkisine sahip. Uygulama esnasında sabunun su altında iyice köpürtülüp cilde masaj halinde yedirilmesi, ciltteki ölü derilerin temizlenmesini sağlar.
Kükürt yerine kullanabileceğin doğal içerikli peeling önerisi istersen L’Oréal Paris Şeker Peelinglerine göz atabilirsin. “Yorgunluk karşıtı”, “siyah nokta karşıtı”, "besleyici" ve “ışıltı canlandırıcı” olmak üzere 4 farklı çeşidi bulunan bu şeker peelingleri, 3 doğal şeker ile formüle ediliyor: Beyaz, sarı ve esmer şeker. Bunlardan yorgunluk karşıtı peeling çeşidi kahve çekirdekleri ile harmanlanıyor. Ciltteki yorgun görünümü azaltan ve cilde enerji kazandıran bu peeling, içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde ciltteki tüm yorgunluk izlerini siliyor. Mükemmel kahve kokusu ise baş döndüren bir diğer özellik.
Siyah nokta karşıtı şeker peelingi ise nefis kivi özleriyle harmanlanan bir formüle sahip. Cildi arındıran, siyah noktaları azaltan ve gözenekleri temizleyip sıkılaştıran bu peeling de doğal içerikleri sayesinde cildi besliyor. Geriye yumuşacık ve pürüzsüz bir cilt görünümü sağlıyor.
Işıltı canlandırıcı peeling ise üzüm çekirdeği yağı ile formüle ediliyor. Cildi bir anda canlandırıp, mükemmel bir ışıltı kazandıran bu peeling de doğal özleri sayesinde cildi besliyor. Pürüzsüz bir cilt dokusunun yanı sıra ciltte yumuşacık bir etki bırakıyor ve diğerleri gibi enfes bir kokuya sahip. Cilt ihtiyacına göre alıp kullanacağın bu şeker peelinglerini deneyince, elin diğer peeling ürünlerine bir daha gitmeyecek. Bizden söylemesi! 😊
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.