Kimyasal peeling nedir? Ne işe yarar?


Kimyasal peeling uygulaması son yılların en çok araştırılan cilt temizleme ve gençleşme yöntemlerinden biri. Kimyasal peeling yönteminin bu kadar yaygınlaşmasının sebebi, cildin en derin tabakalarına bile inebilmesi. Böylece artık geçmez dediğimiz o cilt lekelerinden bile kurtulabileceğiz! Cildin kontrollü bir şekilde soyulmasını ve yüzdeki lekelerin azalmasını sağlayan kimyasal peeling yöntemini biz de çok merak ettik ve araştırmaya başladık. Kimyasal peeling nasıl yapılır? Kimyasal peeling nedir? Tüm bu soruların yanıtlanırı, bu yazımızda veriyoruz!

Kimyasal peeling nedir?

Kimyasal peeling nedir?

Kimyasal peeling bir veya birden fazla kimyasal içeriğin kullanıldığı profesyonel peeling yani cilt soyma yöntemi. Kimyasal peeling uygulamasında kişinin cildindeki deformasyona özel bir şekilde karışım hazırlanıyor ve ciltte kontrollü bir şekilde hasar oluşturuluyor. 

Kimyasal peeling içeriği, bu uygulamanın cildin ne kadar derinine ineceğine bağlı olarak değişir.. Örneğin yoğun cilt lekelerin varsa senin için daha yoğun konsantrasyonlu bir kimyasal peeling karşımı hazırlanması gerekebilir.

Kimyasal peeling etkileri nelerdir?

Kimyasal peeling etkileri nelerdir?

Kimyasal peeling cildin 3 farklı derinliğini hedef alıyor. 

1- Yüzeysel peeling: Daha hafif ve az derinliği olan cilt lekelerini hedef alır. Yüzeysel kimyasal peelingin amacı daha kalın epidermal tabaka oluşmasını sağlamak ve deri kalitesini arttırmak. Bu yöntemde trikloroasetik asit, alfa hidroksi asit, salisilik asit ve tretinoin içerikleri kullanılabilir. 

2- Orta derinlik peeling: Cildin orta derinliğine inen bu kimyasal peeling yönteminde, ciltteki renk değişikliği ve hafif-orta derece kırışıklar hedef alınıyor. Cilt kusurlarına göre kullanılan asit bazlı içeriklerin oranı kontrollü bir şekilde yükseltiliyor. 

3- Derin peeling: En derine inen kimyasal peeling yöntemi. Yoğun bir soyulma işlemi olacağı için derin peelingi mutlaka kış aylarında yaptırılması öneriliyor. Bu yöntemde glikolik asit ve TCA içerikleri kombinleniyor.

Kimyasal peeling nasıl yapılır?

Kimyasal peeling nasıl yapılır?

Kimyasal peeling öncesinde cildinin ihtiyaçları belirlenerek kimyasal peeling içeriği hazırlanır. Daha sonra cildin temizlenir ve kimyasal peeling solüsyonu cildine sürülür. Bu aşamada gözlerin ve kulakların koruyucu ile kapatılır. Göz, burun ve dudak kenarlarına vazelin sürülerek cildinin hasar alması önlenir.

Kimyasal peeling uygulamasında cildinde yanma hissi oluşması normaldir. Ortalama 5 dakika içince bu solüsyon cildinden temizlenir ve yüzüne zengin bir nemlendirici uygulanır. Eğer kimyasal peeling uygulaması sırasında 10 üzerinden 8 dereceli bir yanma hissi duyarsan, reaksiyon oluşaması için peeling işlemi hemen sona erdirilir.

Kimyasal peeling riskleri nelerdir?

Kimyasal peeling riskleri nelerdir?

Kimyasal peeling uygulamasında yüksek oranlı asitler ve içerikler kullanılıyor. Bu nedenle mutlaka kimyasal peelingi profesyonel kliniklere ve dermatologlara yaptırmalısın. 

Kimyasal peeling zararları arasında kalıcı yanık izleri, peeling izleri ve alerjik reaksiyonlar öne çıkıyor. Hassas bir cildin varsa, kimyasal peeling cildinde kalıcı bir hasara yol açabilir. Özellikle bahar, yaz ve sıcak sonbahar günlerinde kimyasal peeling uygulamasından uzak durmalısın. Kimyasal peeling yaptıranlar özellikle ilk hafta cildinin çok hassaslaştığını ve güneşten dolayı çok etkilendiğini söylüyorlar. Bu yüzden, glikolik asit içeren bir cilt bakımı ürünü kullandığında da yüksek korumalı bir güneş kremi kullanmalısın.

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala