Geçen yazdan kalan güneş kremini rahatlıkla kullanır mısın? Kapağını açıp kokladığını, elinin üzerinde test ettiğini ve rengini kontrol ettiğini tahmin edebiliyoruz. Aklındaki soruyu okuyalım: Güneş kremlerinin son kullanma tarihi var mıdır?
Bize en çok sorulan sorulardan biri: Geçen yıldan kalan güneş kremi kullanılır mı? Güneş kremleri yazdan yaza kullanılan cilt bakım ürünleri olduğu için her yaz başında bu gerginliği yaşayabiliyoruz. Güneş kremiyle ilgili merak ettiğin son kullanma tarihi konusunu açıyoruz. Artık güneş kremlerini daha etkili kullanmaya başlayacaksın.
Güneş kremlerinin raf ömrü 3 senedir. Ürünün kapağını açtıktan sonra 3 sene içinde güneş kremini bitirmeni tavsiye ederiz. 3 seneden fazla kullanılan güneş kremleri artık etki göstermez ve seni güneşten korumazlar.
3 yıllık güneş kremi kullanılır mı? Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın. Güneş kreminin SPF koruması ve aktif içerikler, 3 senede etkisini yitirirler. Yani 3 senelik güneş kremi artık seni UV ışınlarından korumaz.
Güneş kremi aşırı sıcak veya nemli ortamlarda kaldığında bozulabilir. Yazın havuz veya deniz kenarında güneş altında güneş kremini bıraktığında kremin kıvamının değiştiğini fark edebilirsin. Aşırı sıcak bir ortamda kalan güneş kremi tanecikli bir yapıya dönüşür, rengi değişir, kokusunda farklılaşma ve topaklanma olabilir. Bozulan güneş kremleri maalesef işe yaramaz ve seni güneşten korumaz. Bu durum hem kimyasal hem de mineral filtreli güneş kremleri için geçerlidir.
Güneş kreminin son kullanma tarihinden önce bozulmasına neden olan bir diğer unsur ise bakteriler. Kirli elinle güneş kremini almak, kremi sürekli çantada bırakmak veya güneş kreminin kuma bulaşması bakteri kapmasına neden olabilir. Bakterilerle temas eden güneş kremi cildinde sivilcelerin oluşmasına yol açabilir!
Editörün önerisi: Cildini güneşten korumak ve güneş hasarına engel olmak için La Roche Posay Anthelios Invisible Fluid SPF50+/UVA-PF 46 güneş kremi kullanmanı tavsiye ederiz. UVA, UVB, Infrared- A ışınları ve kirlilik kaynaklı hasara karşı cildi koruyan bu güneş kremini yaz kış kullanabilirsin. Kuma, suya ve terlemeye dayanıklı bu güneş kremi sayesinde cildin yıl boyu daha pürüzsüz görünür.
Ürünü burada inceleyebilirsin
Güneş kremlerinin son kullanma tarihi geçtiğinde oksitlenerek bozuluyorlar. Güneş koruyucuların içeriğindeki oksibenzon, avobenzon ve homosalat gibi bileşenler, özellikle kimyasal filtreli güneş kremlerinde oksitlenerek etkisini kaybediyor. Kısaca güneş kremi artık cildini güneşten korumuyor.
Mineral filtreli güneş kremleri, son kullanma tarihi geçtiğinde oksitlenme yapmazlar fakat onlar da kimyasal filtreliler gibi cildini güneş ışınlarından korumazlar. Bozulan güneş kremleri cildinde ağırlık oluşturabilir ve kötü kokusuyla seni rahatsız edebilirler.
Editörün önerisi: Cildini güneşten korumak ve suya dayanıklı formülüyle rahat bir yaz tatili geçirmek istiyorsan yanına Garnier Ambre Solaire Güneş Koruyucu Sprey F50+ almalısın. Sprey başlıklı uygulaması sayesinde kolay yayılan bu ürün, güneşe karşı hassas ciltlerde bile nazik bir koruma sağlıyor. Ciltte yapışkan bir his bırakmıyor ve yüzü yağlandırmıyor.
Ürünü burada inceleyebilirsin
Güneş kreminin son kullanma tarihini takip etmek için mutlaka satın alırken tarihine bak. Eğer tarih yazmıyorsa, ürünü aldığın tarihi paketin üzerine yaz ve 3 sene içinde güneş kremini bitir. Unutma, güneş kremini bol bol sürmen gerekiyor. Yüzüne her bir sefer için bir shot bardağı kadar güneş kremi uygulaması tavsiye edilir. Yani üç sene içinde güneş kremini rahatlıkla bitirebilirsin.
Güneş kremin eğer renk değiştirdiyse, kötü kokuyorsa ve daha tanecikli bir yapıdaysa bu bozuldu anlamına gelir. Güneş kremi artık eski formunda değil, ağdalı veya tam tersi sulu bir formdaysa son kullanma tarihinin geçtiğini anlayabilirsin.
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.