Lancome Skin Science Club Deneyimimiz

HEMEN İNCELE

Egzama (Atopik Dermatit)

Egzamalı Ciltleri Duşta Sakinleştirmek İçin Yapılması Gerekenler

3 dk.
Egzamalı Ciltleri Duşta Sakinleştirmek İçin Yapılması Gerekenler
Ece Atalay

Ece Atalay

Blogger

+ Tüm yazıları

Eğer atopik bir cildin varsa, cildini etkileyen birçok faktör olduğunu bilirsin: bazı kumaşlar, aşırı sıcak duşlar, bazı duş jelleri, hatta kıyafetlerini yıkadığı deterjanlar... Peki ya sana cildini duşta arındırmanın ve rahatlatmanın mümkün olduğunu söylesek? Hadi başlayalım! En çok tavsiye edilen egzamalı ciltler için nemlendiriciyi ve egzamalı ciltler için duş jelini makalemizde buşabilirsin. 

Duşta Egzamalı Cilt Nasıl Yatıştırılır?

Duşta Egzamalı Cilt Nasıl Yatıştırılır?

Öncelikle atopik dermatit, yani egzama nedir ile başlamak isteriz. Egzama, hem çocukları hem de yetişkinleri etkileyebilen bir cilt rahatsızlığıdır ve cildin çok hassas olması, aşırı kuru olması ile ilgilidir. Kaşıntı, rahatsızlık hissi, kızarıklık, döküntü gibi etkileri vardır. En önemlisi de egzama sorunu yaşayan kişilerin yaşam kalitesi bile bu cilt rahatsızlığından etkilenebilir…

Egzama bazen sadece vücudun belirli bölgelerinde, bazen ise tüm vücutta görülebilir. Özellikle tüm vücuda yayılmış egzama için bu rahatsızlık hissini hafifletmek çok önemlidir. Hafifletmek için ise mutlaka dermatoloğun tavsiye ettiği bakımları veya ürünleri kullanmak gerekir. 

Egzamalı ciltlerin dikkat etmesi gerekenlerin başında 'duş konusu' geliyor. Duş alırken egzamanı rahatlatmak için duş jelini vücuduna yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulamalısın. Böylece kan dolaşımını hızlandırmış olacaksın. Duşta egzama kremi veya egzama sabunu kullanmak da çok önemli. Duş aldıktan sonra vücudunu hafifçe durula ve egzamalı ciltler için nemlendiricini uygula. Hafif nemli cildine nemlendirici sürerek egzamanı cildinin kurumasına engel olacaksın. 

Editörün Favorisi

Cildimizeki rahatsızlık hissini yatıştırmak, rahatlama sağlamak için biz, hafif formüle sahip ürünler kullanıyoruz. Kullandığımız ürünlerden biri de, duşta kullanılabilen ve yıkanırken ciltteki rahatsızlık hissinin yatışmasına destek olan La Roche-Posay Lipikar Syndet AP +. Bizim egzamalı ciltler için nemlendirici seçenekleri arasındaki favorilerimizden diyebiliriz! :)

Egzamalı Ciltler Sabun Kullanmalı Mı?

Egzamalı Ciltler Sabun Kullanmalı Mı?

Egzamalı cilde sahip olanların düştüğü en büyük yanlışlardan biri, ciltlerini normal sabunlarla, duş jelleriyle yıkamaları. Ciltleri yeterince kuruyken, bir de sabunlarla, parfümlü duş jelleriyle vücutlarını yıkayarak daha kurumasına neden olabiliyorlar. Bunun sonucunda da banyo sonrasında cilt geriliyor, kuruyor, rahatsızlık ve kaşıntı hissi daha da artıyor…

Hafif formüle sahip, dermatolog tavsiyesi ile kullanılan egzamalı ciltler için duş jeli, işte bu kuruluğu önleyebiliyor. Jel dokularıyla cildi nazikçe temizliyorlar ve anında rahatlık hissi sağlıyorlar. Klasik sabunların aksine cildini kurutmuyor ve gergin his bırakmıyorlar. Egzama sabunu hem banyo sırasındaki hem de banyo sonrasındaki rahatsızlık hissinin oluşmasına engel olabiliyorlar. Bunun yanı sıra egzama kreminin, duştan sonra cildi nemlendirdiğini ve cilt bariyerini koruduğunu da belirtmek isteriz. 

Egzamalı Ciltler İçin Yatıştırıcı Ürünler Nasıl Kullanılır?

Egzamalı Ciltler İçin Yatıştırıcı Ürünler Nasıl Kullanılır?

Dermatoloğunun tavsiyesi ettiği egzamalı ciltler için temizleme jelini, fındık büyüklüğünde avucuna döktükten sonra nemli ciltte köpürtebilirsin. Ardından nazikçe cilde masaj yaparak uygulayabilir sonrasında da bol suyla durulayabilirsin. 

Duş jelini yuvarlak hareketlerle cildine uyguladıktan sonra sıra geldi egzama kremini sürmeye! Banyo sonrasında da dermatoloğun tavsiye ettiği egzama kremini uygulamayı unutmamalısın. Egzama kremini, cildini tamamen kurulamadan önce hafif nemli cildine sür. Böylece nem, cildinde daha uzun süre muhafaza olacak. Egzamalı ciltler için nemlendiricini tüm vücuduna sür ve emilmesini bekle. Hızla emilen bu kremi, günlük olarak uyguladıktan sonra cildinin hızla yatıştığını göreceksin. 

Önerilen cilt bakım rutini

Yorumlar

Soru sormak için üye ol veya giriş yap