Sivilce gibi cilt kusurları, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar… Hepsi cildimizde görmeye dayanamadığımız cilt problemleri arasında. Tüm bu belirtileri mümkün olduğunca geciktirmek ve hatta durdurmak da aslında kişinin kendi elinde. Nasıl mı? Tabii ki cilt bakımını aksatmayarak.
Son yıllarda cilt bakımı yöntemleri arasında oldukça revaçta olan dermapen uygulaması da bunlardan biri. Bu yazımızda “Dermapen tedavisi nedir?”, “Dermapen uygulaması nasıl yapılır?” ve “Dermapen faydaları ve zararları neler?”, tüm ayrıntılarıyla ele alıyoruz.
Dermapen uygulaması, yüzdeki yaşlanma bulgularının görünümünü azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve daha bakımlı bir görünüme kavuşturmak için başvurulan bir yöntem. Tarihi Çin’e kadar dayanan bu uygulamanın, zamanında Çin prenseslerine mikroiğne sistemi ile yapıldığı biliniyor. Günümüz modern tıbbı ile de bu uygulama, dermapen adını alıyor.
ABD’de en iyi cilt bakım yöntemi olarak seçilen dermapen, aynı zamanda ciltteki akne, suçiçeği ve çatlak izleri konusunda da başarılı bir tedavi üstleniyor. Cildin üst tabakası olan epidermise zarar vermeden, soymadan ve cildi tahriş etmeden uygulanabilen bir yöntem olarak nam salıyor. Bu anlamda, dermapen öncesi ve sonrası arasında büyük farkı görebileceğin, mucizevi bir cilt bakım uygulaması desek, sanıyoruz ki yanlış olmaz.
Uygulama öncesi kişinin yüzünde makyaj varsa temizleniyor, aynı zamanda cilt tüm kir kalıntılarından arındırılıyor. Ardından ciltte uygulama yapılacak olan bölgeye, saf hyalüronik asit, mezoterapi solüsyonları ya da PRP uygulaması yapılıyor. Uygulama sırasında ise ciltte birden fazla mikro kanal açılıyor ve bu kanallara titreşimli iğneleme yöntemi uygulanıyor.
Cilde dik olarak hızla girip çıkan iğneler sayesinde cildin iyileşme mekanizmaları tetikleniyor. Tüm bu işlemler ise yaklaşık 20 ile 40 dakika arası sürüyor. Sonuç: Yenilenmiş ve daha genç görünen bir cilt!
Dermapen uygulaması, cildin çeşitli yerlerine uygulanabiliyor. Bunları sıralamak gerekirse;
gibi pek çok yere rahatlıkla uygulanabiliyor. Öte yandan, el bölgesine de uygulanabilen bu yöntem, kol içlerine de yapılabiliyor.
En merak edilen konulardan biri de “Dermapeni kaç seans ve ne sıklıkta yaptırmalı?” yönünde. Dermapen yaptıranlar ile uzmanlar ise 4 hafta ile minimum 4 seansta sonuca ulaşılabileceğini söylüyor. İşlemin tekrarlanması için ise hekim tarafından uygun görülen zaman diliminin daha doğru olacağını belirtelim.
Bir de dermapen uygulamasının hangi cilt problemlerine iyi geldiğini ve tam olarak nasıl etki gösterdiğine bakalım:
Dermapen uygulamasını, ciltte leke ve iz bırakmaması nedeniyle tüm cilt tiplerinde rahatlıkla uygulanabiliyor. Geleneksel lazer ile cilt güzelleştirme uygulamasından farklı olarak deride ısı oluşturmadan ve deriyi soyma işlemi uygulamadan yenilenmesini sağlıyor.
Bu uygulama çoğunlukla cilde zarar verici bir yöntem olmasa da bazı yan etkileri bulunabiliyor ve kimi hastalara uygulanamıyor. Bunlar;
şeklinde sıralanabilir. Bu kişiler dermapeni ya hiç yaptırmamalı ya da yaptırmadan önce doktorlarına mutlaka danışmalıdır.
Ufak bir not daha; evde veya steril olmayan herhangi bir ortamda, dermapen uygulaması yapmanı veya yaptırmanı asla önermiyoruz. Uygulamayı, mutlaka bir klinik ortamında, alanında uzman kişilere yaptırmalısın. Ayrıca uygulama sonrasında güneş koruyucu krem kullanmayı da atlamamalısın.
Dermapen öncesi sonrası etkileri maksimuma çıkarmak için cildi iyileştirici ürünler kullanılması ve cilt bakımına özen gösterilmesi son derece önemli. Madeccoside gibi cildi yatıştırma ve iyileşme sürecini hızlandırıcı içerikler kullanarak cilde destek olunabilir.
Dermapen uygulaması ile cilde kontrollü bir zarar verildiği ve bağışıklık sisteminin kendini iyileştirme etkisi kullanıldığı için, dermapen etkisinin ne zaman görüleceği bünyeden bünyeye değişiklik gösterir. Genellikle 4-6 hafta içinde etkisi görülmeye başlayabilir.
Dermapen fiyatlarına baktığımızda, tamamen uygulama yapılan bölge ve uygulama sıklığı dermapen fiyatlarını belirlediğin görüyoruz. Bu yüzden cilt doktoruna veya uzman estetisyenine danışmalısın.
Cildinin iyileşme sürecini hızlandırmak, daha iyi bir şekilde onarılmasını sağlamak ve rahatlatmak için La Roche Posay Cicaplast Baume B5 kremi kullanabilirsin. Madeccasoside ve panthenol içeren formülü ile cildin onarılmasına yardımcı olan bu krem, tahriş olmuş ciltler için kullanılabilecek en iyi bakım kremlerinden biri.
Günlük olarak, yaz-kış güneş koruyucu krem kullanmak artık bizim için bir alışkanlık. Bizce cildinin her daim canlı görünmesini isteyen herkesin bu alışkanlığı edinmesi gerekiyor! Ciltte beyazlık bırakmayan güneş koruyucu ararken SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50 ile karşılaştık.
Renkli yapısıyla tüm cilt tiplerine beyazlık bırakmadan uyum sağlıyor. Aynı zamanda daha canlı, daha eşit tonda bir cilt görünümü veriyor. Günlük olarak makyaj öncesinde bu kremi uyguluyoruz ve cildimizi güneşin zararlı etkilerine karşı koruma altına alabiliyoruz.
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.