Ciltte Yaşanan Deri Döküntüleri Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz


Deri döküntüsü, hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir cilt problemidir. Ciltte döküntü gördüğün anda paniğe kapılmadan deri döküntüsünün neden olabileceğini araştırmalısın.

Cilt döküntüsünün akla gelen ilk sebeplerinden biri kuruluktur. Özellikle kuru ve hassas bir cilde sahip olan kişilerde deride pullanma ve döküntü yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deri döküntüsüyle nasıl başa çıkabilirsin? Deri döküntüsü neden olur? Aklına gelen bütün soruların yanıtlarını öğrenmek için okumaya devam et!

Deri döküntüsü nedir?

Deri döküntüsü nedir?

Deri döküntüsü, cildin kuruyarak pul pul döküldüğünü cilt problemidir. Derinin pul pul dökülmesi kimi zaman kızarak deride kırmızı döküntü olarak, kimi zaman ise kaşıntıyla birlikte karşımıza çıkar.

Ciltte döküntü ve kaşıntı, genellikle bölgesel olarak görülür. Saç diplerinde, kulak arkası yara ve deri döküntüsü olarak hayatımıza giren bu cilt problemi başarılı bir şekilde tedavi edildiğinde bir hafta içinde kontrol altına alınabiliyor. Deri döküntüsü olduğunda, bu bölgeyi olabildiğinde ellememeli, derini kaşımayı aklından bile geçirmemelisin (Her ne kadar kaşımak istesen de!)

Deride döküntü neden olur?

Deride döküntü neden olur?

Aslında deri dökülmesi bizim her gün karşılaştığımız bir durumdur. Sağlıklı bir deri, günde ortalama 30 ila 40.000 arasında ölü hücresini dökerek, yenilerin oluşmasına olanak sağlar. Böylece derimiz genişler ve tazelenir. Deri döküntüsü hastalığı ise aşırı derecede deri hücresinin dökülmesinden meydana gelir. Deri döküntüsünün en yaygın sebebi cildin kurumasıdır. Cilt yüzeyini yaplayan nemli ve yağlı olan katman kuruduğunda, cilt pul pul dökülmeye başlayarak imdat sinyalini verir.

Kuruluk dışında deri döküntüsünün sebepleri, alerjik döküntü, egzama, atopik dermatit, sedef hastalığı veya diğer hastalıklar olabilir. Alerjik deriye sebep olan kişilerin makyaj malzemelerine, kullandıkları sabun ve temizleyicilere, parfüm ve yünlü giyeceklere dikkat etmesini öneririz. Bu gibi maddeler, deride döküntü, pullanma ve kızarıklığa sebep olabilirler.

Unutma, yaşlanma belirtileri, güneşin yoğun etkisi, alkol ve sigara da cildin kuruyarak dökülmesine yol açar. Özellikle güneşin yoğun etkisini ellerde deri dökülmesi olarak görebilirsin. Bu süreçte güneş koruyucusu kullanmalı ve kuruyan bölgelerini yoğun sıcaklıktan korumalısın.

Editörün önerisi: Saçta deri döküntüsü yaşıyorsan kullandığın saç bakım ürünlerini değiştirerek, yağ ve nem dengesini sağlayacak saç ürünleri kullanmalısın.

Deri döküntüsünü nasıl anlaşılır?

Deri döküntüsünü nasıl anlaşılır?
  • Deride kızarıklık ve pullanma
  • Tahriş olma
  • Derinin şişmesi
  • Deride aşırı sertlik ve kabuk görünümü
  • Derinin sızlaması
  • Kuru bölgede aşırı kaşıntı hissi

Deride döküntü nasıl geçer?

Deride döküntü nasıl geçer?

Deri döküntüsünü tedavi etmek için, derinin ihtiyacı olan nemi yerine koyman gerekiyor. İlk olarak su içmek ve vücudunu nemlendirmeye başlayarak deri döküntüsü tedavisine başlayabilirsin. Kaşıntılı deri döküntüleri için, bu bölgeyi kaşımayaya ve olabildiğince sudan uzak tutmaya çalışmalısın.

Deri döküntüsünü tedavi etmek için önce sebebini bulmalısın. Eğer deri döküntün bir haftadan daha uzun sürüyor, kızarık görünüyor ve ağrı hissediyorsan mutlaka bir dermotoloğa göstermelisin. Kuruluk sebebiyle oluşan deri döküntüsü için cildini iyi nemlendirmeli, bu süreçte yoğun sıvı tüketmelisin. Göz kapağında deri döküntüsü yaşayanlar, bu süre geçinceye kadar makyaj yapmalılar.

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala