Nihayet heyecanla beklediğin gün yaklaşıyor: Doğuma iyice az kaldı, peki hastane doğum çantanda neler olması gerektiğini biliyor musun?
Bir anne için en heyecanlı anlara adım adım yaklaşıyorsun: Bebeğini kucağına alacağın güne artık çok az kaldı. Kafana takılan bir sürü soru olduğuna eminiz, bunların başında da “Hastane doğum çantasında neler olmalı?” geliyor olmalı. Doğum öncesi ve sonrası, senin ve bebeğinin ihtiyacı olabilecek her şeyi yanına aldığına emin olmak istiyorsan, senin için harika bir “Doğum Çantası Listesi” hazırladık.
Uzmanlar “Doğum çantası ne zaman hazırlanmalı?” sorusuna, genellikle 30-32 haftalar arasını öneriyor. Bu da yaklaşık olarak hamileliğinin 7. ve 8. Ayına denk geliyor. Bir anne olarak en ufak detayı bile düşüneceğine ve doğuma eksiksiz girmek isteyeceğini düşünerek, biz de 7. Aydan itibaren yavaş yavaş doğum çantanı hazırlamaya başlamanı önerebiliriz.
Özellikle de doğuma iyice yaklaştığın günlerde, alışveriş yapmaya veya valiz hazırlamaya halin olmayabileceğini düşünürsek, ne kadar erken o kadar iyi diyebiliriz.
Doğum çantasına hem anne için hem de bebek için gerekli olabilecek tüm eşyalar olmalı. Kıyafetlerden bakım ürünlerine, yenidoğan bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği tüm malzeme ve aletleri de doğum çantana eklemelisin. "Doğum çantama ne koymalıyım?" sorusu sakın seni panikletmesin, bildiğimiz ve ihtiyacın olabilecek tüm eşyaları senin için listeledik. Eminiz ki bu doğum çantası listesini kaydettikten sonra, “Keşke yanıma alsaymışım” dediğin hiçbir şey olmayacak!
Hem doğum öncesi bekleme sürecinde, hem de doğumdan sonra hastanede kaldığın sürede, ihtiyaç duyabileceğin her şeyin yanında olması seni çok rahatlatacak. İşte anne için doğum çantası listesi:
Gelelim en önemli adıma: Bebeğinin ihtiyacı olabilecek her şey, doğum çantasında öncelikli. Hastanedeki hemşireler sana ihtiyaçların konusunda yardımcı olacaklardır ama kendini rahat ve güvende hissetmen için bebek için doğum çantana eklemen gerekenler ise şöyle:
Özellikle bebeğin eşyalarının ufak şeyler olduğunu düşünürsek, kendi eşyalarını ve bebek eşyalarını ikiye ayırabilirsin. Yataktan kalkmaman için, refakatçinin de kolay bulabileceği şekilde bir ayrım yapabilirsin.
Bebek kıyafetlerini önceden, yenidoğana uygun deterjanlarla yıkamalı, ütülemeli ve etiketlerini kesmelisin. Ayrıca bebeğinin kıyafetlerinin %100 pamuk olmasına dikkat etmelisin. Bebeğini terletmeyecek kıyafetler tercih etmelisin.
Yedekli olmakta fayda var, özellikle kıyafetlerin çabuk kirlenebileceğini düşünerek birkaç takım alabilirsin.
Seninle birlikte kalacak refakatçi için de çantada yer olursa bir pijama takımı ekleyebilirsin.
Yenidoğan bir bebeğin de cilt bakımı önemlidir. Bunun için hipoalerjenik, yenidoğan kullanımına uygun nemlendirici ve yıkama jellerini tercih etmelisin.
Yenidoğan bebeğinin cilt bakım ihtiyaçlarını karşılamak için sana harika bir nemlendirici önerebiliriz. La Roche Posay’in Lipikar Baume AP+M Nemlendiricisi, yenidoğan kullanımına uygun, hipoalerjenik, kuru ve atopiye eğilim gösterebilen ciltler için uygun bir nemlendirici. Yenidoğan, bebek, çocuk ve yetişkin olmak üzere tüm ailenin rahatlıkla kullanabileceği bu nemlendirici, kuruluk sonucu oluşan kaşıntı hissini azaltmaya yardımcı oluyor.
Bu ürün yaşamın ilk gününden itibaren kullanmaya uygun. Yenidoğan gibi hassas ciltlerin kullanımı için uygun olan Lipikar Baume AP+M, bebeğinin rahatlamasına ve uyku kalitesinin de gelişmesine yardımcı olacak.
Bu makaleler de ilgini çekebilir
Soru sormak için üye ol veya giriş yap
Son Aramalarım
Popüler Aramalar
Uygun sonuç bulunamadı!
Lütfen yazım hatalarını kontrol et veya farklı bir arama terimi gir.